in

Marea Britanie ar putea menține restricțiile până când toţi adulţii vor fi vaccinaţi

Marea Britanie: Amenzi usturătoare și până la 10 ani de închisoare pentru cine a călătorit în zona roșie și nu declară asta la intrarea în țară

Marea Britanie ar putea să menţină în vigoare „anumite restricţii” pentru a limita propagarea maladiei COVID-19 până când întreaga populaţie adultă va fi vaccinată, a declarat joi seară Susan Hopkins, directorul executiv al Public Health England.

Ea a mai spus că unele dintre restricţii ar putea fi menţinute şi dincolo de momentul în care întreaga populaţie adultă va fi vaccinată, informează Reuters.

Marea Britanie: Amenzi usturătoare și până la 10 ani de închisoare pentru cine a călătorit în zona roșie și nu declară asta la intrarea în țară

„Cred că vom avea anumite măsuri în vigoare până când toată populaţia va fi vaccinată, cel puţin toată populaţia adultă”, a precizat Susan Hopkins pentru Sky News.

„Dar, chiar şi atunci, cred că va trebui să cunoaştem mai multe lucruri despre transmiterea virusului înainte de a putea să relaxăm toate restricţiile şi să ne întoarcem la viaţa de dinainte de pandemie”, a adăugat ea.

Până vineri, Marea Britanie a vaccinat aproximativ 13,5 milioane de persoane şi a instituit noi controale stricte la frontieră, care fac să devină ilegale deplasările turistice, pentru a împiedica pătrunderea în ţară a noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2.

Mai mulţi miniştri din guvern au fost criticaţi, inclusiv de către membri ai Partidului Conservator, din care face parte şi prim-ministrul Boris Johnson, pentru faptul că au transmis populaţiei mesaje contradictorii în legătură cu relaxarea restricţiilor antiepidemice. 

sursa: spotmedia.ro

What do you think?

Written by Moțoc Andreea

Comments

Lasă un răspuns

Loading…

0