in

Doi români – Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului în Franța

Emmanuel Macron a semnat pe 5 ianuarie 2021 un decret prin care doi compatrioți au devenit Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului.

Când întreaga lume se zbate pentru a reveni la normalitatea de odinioară, eroii nu încetează să apară, făcându-ne mândri de rădăcinile lor românești.

Statul francez și-a arătat recunoștința pentru doi români de geniu, care au impresionat prin munca și devotamentul lor. Emmanuel Macron a semnat pe 5 ianuarie 2021 un decret prin care doi compatrioți au devenit Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului.

Vă invităm să faceți cunoștință cu acești români deosebiți și să le aflați poveștile. Radu Lupescu și Matei Visniec sunt cei doi oameni care ne-au făcut să ne amintim de ce suntem atât de mândri că suntem români și de ce ar trebui să ne iubim patria cu toată ființa noastră.

Radu Lupescu este medic anestezist, reanimator din Strasbourg și a primit această distincție pentru că a depus eforturi deosebite în neîncetata luptă împotriva Coronavirusului care a pus stâpânire pe sistemul medical. Deși este stabilit în Franța, în această perioadă dl. Lupescu a fost prezent în presa din România, întrucât i-au fost preluate postările de pe pagina de Facebook, acestea fiind postări competente, inteligente și instructive care au ajutat la clarificarea situației din punct de vedere medical, oferind românilor un punct de vedere competent. În lupta cu fenomenul Fakenews contribuția postărilor dl. Lupescu a fost uriașă, românii accesând informații de calitate de la un profesionist.

Matei Visniec este ce-l de-al doilea român decorat. Acest scriitor a impresionat prin cariera sa de dramaturg, piesele sale fiind jucate pe scenele din zeci de țări, dar, în același timp, s-a remarcat prin implicarea neîncetată în relația dintre România și Franța, reușind în cele trei decenii de activitate să consolideze legăturile dintre aceste două state. În această primăvară, Matei Visniec a participat la proiectul «consultații poetice», organizat de Theatre de la Ville și de Insula 42, în cadrul căruia a realizat mai multe convorbiri telefonice, efectuând astfel un fel de terapie de la distanță cu aceștia. Factorul de noutate al proiectului era că la finalul oricărei convorbiri, emițătorul încheia discuția cu recitarea unui poem.

Să ne bucurăm cu toții de aceste titluri deosebite căci acestea sunt dovada că românii noștri impresionează în toate colțurile lumii, fluturând în fața tuturor mândria de a fi români, de a face parte dintr-un popor brav, inteligent, muncitor și onest.

What do you think?

Written by Admin

Comments

Lasă un răspuns

Loading…

0